Ervaren aflos schipper met grootvaarbewijs te huur voor vrachtschip

Opmerkelijk
SU Updated November 23, 2022

Bent u op zoek naar een aflos schipper met grootvaarbewijs om in te huren voor uw vrachtschip? Stop met zoeken! 

2015-02-03 aflosschipper inhuren voor containerschip ms fenny1 img1817Er is een tekort aan aflossers zoals aflos schippers en aflos stuurmannen in de binnenvaart met grootvaarbewijs of EU kwalificatiecertificaat schipper. Deze aflos schipper met grootvaarbewijs is te huur voor op uw vrachtschip. Ik heb een aantal vaste klanten en wie het eerst belt die heeft deze schipper voor hem of haar varen.

In 2020 en 2021 heb ik bijna het hele jaar met een volmatroos met 2 vrachtschepen de Tervant 154 (86 x 11,5 meter) nu de DC Mosa 3 en de DC Mosa 1 (86 x 8,23) van Niel onder Antwerpen naar Givet gevaren. Dat is een vaste route van de Rupel, de Zeeschelde , door Antwerpen heen, over het Albert Kanaal en bij Luik de Midden Maas op en bij Namen de Boven Maas. Op de Boven Maas liggen 10 sluizen van 100 x 12,5 meter voordat wij in de haven van Givet aankomen. Maar tussendoor ook wel is zeezand gehaald in Sluiskil of andere plaatsen in Nederland wat dan weer naar Givet ging. Inmiddels ook op 135 meter schepen gevaren met als breedste 23 meter. 

Deze parttime aflosschipper / stuurman kunt u inhuren, is in het bezit van het GrootVaarBewijs A, Radarpatent, Rijnpatent 1e Strecke tot Rheinberg en bezig met de 2e Strecke tot Neuss, BHV en uiteraard het Marifooncertificaat. 

Ik heb ervaring op containerschepen, beunschepen, cementtankers, duwboten, olietankers, koppelverbanden, werkboten in waterwerken en bagger projecten. Ook ben ik niet te beroerd om mee te helpen om een kraan te bedienen. 

Omdat ik een Waal / Rijnpatent heb kan ik als Stuurman met Patent op de Rijn meevaren zodat u in de continue (B) vaart met 1 personeelslid minder mag varen. Zie het artikel hieronder. 

Zoekt u een aflos schipper voor uw vrachtschip voor een vaste periode 

Bij deze aflos schipper is veel bespreekbaar. Mijn voorkeur zou zijn om vast 1 week in de maand op hetzelfde schip als schipper te varen. Maar afhankelijk van het werk en schip is 2 weken op en af ook bespreekbaar. Moet ik een paar maanden continue voor u varen dan is dat ook bespreekbaar voor mij. Bel deze aflosschipper op 06-29 608 608 en maak een afspraak met mij. Eigenlijk is alle te bespreken. ☺  

Op welke vrachtschepen en waar heeft deze schipper met GVB gevaren

Op zo'n beetje elk soort binnenvaartschip / vrachtschip en vaarwater heb ik als schipper wel gevaren. Denk aan vrachtschepen zoals containerschepen, beunschepen, motortankschepen, cementtankers, werkschepen en pontons. Het veel werk op deze vrachtschepen ging via het Nautisch uitzendburea Quo Vadis waar ik graag voor werk maar heb ook een aantal eigen vaste klanten. Het waren vaarwateren in geheel Nederland, België, Zuid Frankrijk en Duitsland. Denk dan aan de Maas, Boven Maas, Schelde, Rijn, Moezel en de Saar. Op mijn Instagram account kunt u mij volgen waar ik vaar want ik maak regelmatig leuke nautische filmpjes en foto's die ik met wat uitleg plaats.  

 

Wat is nu een Waal / Rijnpatent en welk voordeel heeft dit voor schepen in de B vaart op de Rijn

2017-01-14 aflosschipper sjors chambone vaart op de duwboot ms herkules9 img4936

 Helaas gaat deze mogelijkheid per 18-01-2022 vervallen want er komt een nieuw Europees digitaal vaarbewijs en vervalt dit Nederlands gedeelte van het Rijnpatent. 

Geldigheid huidige grote vaarbewijzen

Onder de nieuwe wet- en regelgeving blijven de huidige vaarbewijzen nog geldig voor een periode van 10 jaar, dus tot 18 januari 2032. Tijdens deze periode is het wel de bedoeling dat deze vaarbewijzen worden omgewisseld voor de nieuwe kwalificatiecertificaten schipper. Hieronder leest u hoe u dat doet.

Omwisselen grootvaarbewijs voor EU kwalificatiecertificaat schipper

U kunt na 18 januari 2022 uw huidige Nederlandse vaarbewijs bij het CBR omwisselen voor een EU kwalificatiecertificaat schipper, zodra u deze moet verlengen i.v.m. uw leeftijd of wanneer het vaarbewijs kwijt of gestolen is. Dit doet u op de bekende manier middels een aanvraagformulier. Het kwalificatiecertificaat schipper wordt in eerste instantie alleen digitaal (PDF) uitgegeven. Het digitale kwalificatiecertificaat schipper ontvangt u via de e-mail.

 

 

 

 

Contact met schipper met grootvaarbewijs

2019 12 02 groot patent schipperVoor meer informatie over het huren van een aflos schipper met GVB belt u met Sjors Chambone op 06-29 608 608, email naar  of vul hier het contactformulier in.

Bezoekers-beoordelingen

1 review
Algemene beoordeling
 
5.0
Werk en inzet
 
5.0(1)
Omgang Collega's
 
5.0(1)
Mag terug komen
 
5.0(1)
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Werk en inzet
Omgang Collega's
Mag terug komen
Commentaar
Snel een stuurman met patent nodig
Algemene beoordeling
 
5.0
Werk en inzet
 
5.0
Omgang Collega's
 
5.0
Mag terug komen
 
5.0
Wij hadden door omstandigheden snel een stuurman met patent voor ons motortankschip nodig. Na even zoeken op Google kwamen wij als snel de website van Sjors tegen en hij was ook direct beschikbaar. 's Ochtends gebeld en in de middag stond deze aardige schipper Sjors Chambone al met zijn auto op de autosteiger in Gorinchem klaar om mee te gaan naar Straatsburg waar wij moesten lossen. Op de terug weg hebben wij hem weer met zijn auto in Gorinchem afgezet. Hij heeft ons echt uit de brand geholpen en kunnen deze aardige schipper zeker aanbevelen.
V